De bedste priser via affiliate, direkte eller social marketing.


De gamle metoder har spillet fallit, er der nogle der mener og noget kunne tyde på det, hvis vi altså ser tv, radio og avis reklamer som den gamle metode. Men sandheden er den at den gamle metode reelt set, er affilieret markedsføring, fordi det bunder i social markedsføring hvilket må formodes at være den første form for markedsføring der har eksisteret.

Social Marketing:
Det betyder på godt dansk at, du vil gerne købe en sæk kartofler og da du ikke ved hvor du skal finde dem, eller hvem der har de bedste spørger du din nabo. Hun ved ikke selv helt præcist hvor du kan købe de bedste kartofler, men en af hendes veninder fortalte sidst de mødes, om nogle utrolig lækre kartofler hun havde købt. Naboen ringer straks til veninden Vibeke og du får adressen til dem der sælger de bedste kartofler naboens vendinde nogensinde har smagt.

Kartoffelavleren har nu fået et salg på grund af vores sociale relationer, han producerede nogle gode kartofler og folk begyndte at snakke om hvor gode de var, han bliver så glad for at høre om anbefalingen, at han giver Vibeke lidt ekstra kartofler i posen næste gang hun kommer forbi.

Direkte salg:
Oluf Sand (kartoffelavleren) får den tanke, at hvis Vibeke, når nu hun er så glad for kartoflerne, ville fortælle det til nogle flere af dem hun kender, kunne han sælge endnu flere kartofler. Næste gang Vibeke kommer ind for at handle spørger han hende om hun kunne tænke sig, at hjælpe ham med at sælge hans kartofler mod at hun får en del af overskuddet. Han har ikke selv tid til at tage ud og fortælle andre om hvor gode de er, fordi han jo skal være i marken, hvor han passer og plejer sin kartoffeljord. For Vibeke er det en perfekt ide, hun spiser allerede kartoflerne og det vil ikke tage hende lang tid at skrælle et par ekstra og inviterer folk hjem på middag en gang i mellem.
Indenfor direkte salg kaldes det et home party, som nok er blevet landskendt på grund af Tupperware, men som i dag bliver udført med størst succes af Zinzino, som i løbet af 10 år på det danske marked er blevet det største firmaindenfor direkte salg. Zinzino og Tupperware er blot et par af de virksomheder i Danmark der afsætter deres varer via et forhandler netværk, du kan se en liste over de godkendte virksomheder hos Direkte salgs forening (disafo).

Affiliate marketing:
E-commerce Marketing ConceptNu skriver vi ikke længere 1920 og internettet bliver oftest spurgt til råds, inden vi går over til naboen for at spørge, Vibeke beslutter sig derfor, for at hun vil være blogger og skrive om kartofler, hun opretter en hjemmeside og begynder at dele opskrifter, en instagram konto hvor hun deler billeder af hendes kulinariske underværker og er flittig til at dele ud af sin viden om kartofler via forskellige forums. På hendes hjemmeside indsætter hun et link til Oluf’s webshop hvor folk kan bestille kartoflerne og få dem leveret til døren næste dag.
Hver gang Oluf laver et salg via Vibekes link, sender han kartoflerne direkte til kunden og sender en del af overskuddet til Vibeke.
Det er dog ikke altid vi kan stole på de anbefalinger i får gennem diverse blogs, da det ikke er alle bloggere, som reelt selv bruger produkterne de anbefaler, hvilket også er derfor at den ældste form for markedsføring vinder over affiliate markedsføring, lige som den har vundet over tv, radio og avis reklamer. Network marketing eller social marketing er som oftest den bedste anbefaling du kan finde for et produkt, der er folk der selv er glade for et produkt, har sat sig ind i hvordan man bedst bruger det og kan rådgive ud fra egen erfaring. Men selv her er der brådne kar og det er derfor vigtig at kontrollere om den virksomhed du handler med er medlem af direkte salgs forening, om de eventuelt har fødevarestyrrelsens elite smiley, eller er med i andre ordninger som har godkendt dem til at markedsføre produkter i Danmark og sagt god for varens kvalitet.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *