Få råd til god mad


Madvare er dyre og i høj grad de gode friske råvare kan lade til at springe budgettet. Specielt som studerende kan det lade til at være en overskuelig proces at få råd til andet end pasta og ketchup.

Alle har ret til god mad og derfor har jeg valgt at lave denne guide, som forhåbentlig kan hjælpe dig til at få lidt luft i madbudgettet. Så er du interesseret i tricks til at få råd til lidt bedre mad, er du velkommen til at læse med i denne artikel.

Planlægning betaler sig

Planlægning af hvad du skal spise de næste syv dage af ugen, kan virke som lidt for stramme rammer. Hvem ved hvad de vil have at spise om syv dage? Jeg tror ikke der er mange der med ro i sjælen kan sige hvad de har lyst til så lang tid i forvejen. Du kan dog stadig overveje hvad der kan genbruges, således at du ikke smider store mængder mad ud. Laver du eksempelvis burgere den ene dag, kan du gemme lidt af oksekødet og lave pasta med kødsovs og en lille salat dagen efter. Således får du brugt alle de madvare du køber og minimere mængden af madvare du skal købe.

Det er ligeledes anbefalet at du laver en indkøbsliste og følger den når du handler ind. Det er altid fristende at smide lidt ekstra vare i kurven når det er sidst på dagen og man er sulten. Det er farligt at handle på tom mave da man får lyst til en masse ting som der ikke er brug for. Det er lidt samme princip som når man er sulten og får hældt alt for meget mad på tallerkenen. Så læg nogle rammer for dig selv og sørg for kun at handle det du har på listen.

Reklamer er din ven

Reklamer virker måske ikke som din bedste ven når de gang på gang fylder din postkasse. Reklamer kan dog blive et rigtig godt værktøj i missionen om at få råd til bedre mad. Er du ikke interesseret i at skulle tømme postkassen hver dag, kan du i stedet få dine tilbudsaviser på telefonene igennem en app, hvor du selv bestemmer hvad du vil læse og hvad du ikke er interesseret i.

Brug lidt tid på at kig igennem reklamerne og lad din spiseplan blive inspireret af de madvare der er på tilbud i supermarkederne.

En fryser kan bruges til mere end is om sommeren

En fryser er faktisk en af de bedste værktøjer når du vil spare penge, hvis den bruges korrekt. Desværre har mange en tendens til at fylde fryseren og så blot handle nyt mad hver dag istedet for at spise hvad der ligger i fryseren. Når man blot fylder den uden at spise hvad der er i fryseren, spare man ikke mange penge. Brug fryseren hvis du ser et godt tilbud og så spis det i løbet af ugen. Det kan ligeledes være en god idé at bruge fryseren til at fryse rester ned, laver du eksempelvis frikadeller kan du let fryse et par stykker ned, så mangler du kun kartofler og sovs til den aftensmad.

Mors mad er den bedste

Der er ikke nogen tvivl om at alle elsker deres mors mad. Så tag en rose under armen og tag hjem til dine forældre at spise. Det vil ikke blot spare dig lidt penge på aftensmaden men det vil i høj grad også gøre dine forældre glad, at du kommer på besøg.

Det er ikke let at spare penge og samtidig få god og nærende mad hver dag, men med en lille indsats kan det uden tvivl lade sig gøre.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *