Forbered dig inden en boligudlejning


 

  1. Der medfølger et ansvar

boligudlejningSelvom der er flest fordele ved at være udlejer, kan man ikke forvente, at forløbet altid vil køre 100 procent gnidningsfrit. En af fordelene ved boligudlejning er eksempelvis, at der er nogen, som passer på ens bolig, mens man ikke selv bor i den. Det mindsker i høj grad risikoen for  indbrud og hærværk. Udover dette får man indtægter ved en boligudlejning , der kan være med til at dække de udgifter, man har i boligen. Men det at være udlejer betyder også, at man har et ansvar, hvis noget i lejemålet går i stykker, uden at det er lejers skyld. Hvis for eksempel et vandrør springer, skal man sørge for at få det lavet.

 

  1. Forbered dit hjem

Hvis huslejen er sat til en pris, der er over et vist niveau, skal man være forberedt på at lejere er meget opmærksomme og kræsne. Forbered dig grundigt ved at rengøre dit hjem og sikre at alle apparaturer virker og er i god stand. Når huset er klargjort, kan du lave en liste, der beskriver, hvad der gør huset tiltalende. Er der f.eks. vaskemaskine og tørretumbler eller garage? Er der flotte trægulve eller granit-bordplader? Disse ting er gode at fremhæve i en mulig annonce. Et godt råd er at spørge din omgangskreds, hvad de først lagde mærke til ved din bolig. Når du har fundet kvaliteterne ved din bolig, ved du hvad du skal fremhæve i annoncen, der skal fange lejers opmærksomhed. Herefter skal du beslutte dig for, hvor du vil annoncere din bolig. Skal det være på online boligportaler for boligudlejninger eller i lokale aviser eller evt. hos din lokale købmand?

 

  1. Få hjælp af professionelle

Udlejning af bolig, kan lyde som en simpel opgave, men det er vigtigt at snakke med nogle fagfolk, der sikrer, at du overholder skattelovgivningen. Noget andet vigtigt er, at lejekontrakten skal være udarbejdet juridisk korrekt. Hvis der anført noget i lejekontrakten, der modstrider lejeloven, kan lejekontrakten blive tilsidesat, hvilket eksempelvis kan betyde, at kontrakten bliver ændret til tidsubegrænset. I sådan et tilfælde er det svært at opsige lejer.

 

  1. Prisen

Når du skal sætte den rette pris på din bolig, skal du være opmærksom på, at det ikke altid er den højeste pris, der er den bedste. Der findes mange ærgerlige eksempler på sager,  der er endt i huslejeklagenævnet, som har krævet en huslejenedsættelse. udlejer har stået med fingrene i klemmen. Tjek derfor altid om din kommune har nogle prisfastsættelser pr. kvm både for huse, men også udlejning af lejlighed. Er det ikke tilfældet, er det en god ide, at sammenligne din bolig med priser i andre lignende boliger, der lejes ud i området og find en tilsvarende pris.

 

  1. Screen din lejer omhyggeligt

Når din bolig er klar til at blive vist frem, begynder jagten på en god lejer. En god lejer er vigtig for at få en god oplevelse med sin boligudlejning. Her skal du udvælge meget nøje. Du skal vurdere om denne person har mulighed for at betale husleje, forbrug, depositum og andre udgifter. Arranger et møde med lejer og mærk efter med dig selv, om det er en, du vil udleje dit hus eller din lejlighed til. Et godt råd er at spørge om referencer fra tidligere udlejere og undersøge deres kredithistorie. Hvis lejer f.eks. har svært ved at betale depositummet, kan det tyde på, at der senere hen opstår problemer med at betale huslejen. Det er vigtigt ikke at være bange for at spørge ind. Oftest vil det blive forstået som naturlig interesse og skabe en fremtidig respekt for den bolig du er ved at udleje. Undersøgelser fra en større udlejer i New York, viser at et face2face møde hver 2. måned nedsætter risikoen for større materielskade i boligen med 64%.

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *