Hvorfor låne penge på nettet?


Der er mange gode grunde til at låne penge på nettet, men der er også mange ulemper ved at låne penge på nettet. Det er blevet rigtigt populært i Danmark at låne penge på nettet, hvor flere og flere dansker gør brug af online lån. De fleste finder en online låne-udbyder via Google, hvor de så laver og sender en ansøgning. De fleste underskrive lånaftalen med NemID, låner fra 500-350.000 kroner, låner uden sikkerhed og låner pengene indenfor 1 time. Det er nemt, enkelt og hurtigt. Det giver en høj frihed og fleksibilitet, fordi du ikke er afhængig af banken. Du finder blandt andet SMS lån, Mobillån, Kviklån, Quicklån, Minilån, Mikrolån, gratis lån og mange flere på nettet, som du kan optage.

Fordele ved at låne penge på nettet?

  1. Du skal ikke ned i banken og snakke med en bankrådgiver. Du kan blot sidde derhjemme med din bærbar PC og opage et lån. Du kan også stå i byen klokken lort om natten og optage et lån fra din mobiltelefon.
  2. Du kan underskrive låneaftalen med NemID, hvilket betyder, at du ikke skal sidde med alle mulige dokumenter og papirer.
  3. Du låner oftest uden at stille sikkerhed.
  4. Du må bruge pengene, som du har lyst.

Ulemper ved at låne penge på nettet

  1. Da du ikke stiller sikkerhed for lånet, så bliver lånet dyrere.
  2. Da der er tale om forbrugslån, så bliver lånet dyrere.
  3. Det er meget nemt og hurtigt at kunne optage det forkerte og dyre lån.

Sådan sammenligner du lån på nettet

Du kan bruge begrebet ÅOP – årlige omkostninger i procent – til at sammenligne priser på forskellige lån. I årlige omkostninger i procent er der både medregnet gebyrer og renter. Derfor er ÅOP et udtryk for lånets reelle omkostninger i procent om året. Hvis du udelukkende ser på renterne på kviklånet, så risikerer du, at du snyder dig selv. I dag skal låne-udbyderen oplyse om lånets ÅOP, fordi det står i den danske lovgivning. Der kan være tilfælde, hvor ÅOP er misvisende.

Hvad kan forhindrer dig fra at optage et lån på nettet

Hvis du er registreret i RKI, Ribers Kredit Information, der er Danmarks største register over dårlige betalere, så har du ikke gode muligheder for at kunne optage et lån over nettet. Der er mange tusinde danskere registreret som dårlige betalere i RKI, som skylder mere end 1.000 kroner væk og som har fået to rykkere.

Hvis du er registreret i RKI, vil det forhindrer dig i at kunne optage et lån. Der er ingen pengeinstitutter, som tør at låne penge ud til dig, fordi du i forvejen har problemer med at betale din nuværende gæld. Pengeinstituttet mener, at det vil være for stor en risiko at løbe ved at låne penge ud til dig. Der e

Du bør i øvrigt spørge dig selv, om det overhovedet er smart at optage et lån på nuværende tidspunkt. Du vil blot optage endnu mere gæld, end det du har i forvejen. Din gæld vil bare stige og stige. Din dårlige gældspiral bliver bare forøget. Derfor kan det ikke forsvares, at du låner penge. Det vil simpelthen ikke være ansvarligt at gøre. I stedet bør du fokusere på at komme af med din nuværende gæld. Hvis du har mange dårlige lån, så kan du eventuelt prøve at samle dem til ét lån, hvor du får en lavere ydelse om måneden, en lavere rente, færre gebyrer og derved nedbringer din gæld. Det er det samme lån, som de gør brug af i Luksusfælden. Det er vigtigt at pointere, at samle lånet ikke fjerne din gæld. Den giver dig blot mindre gæld i fremtiden. Derfor er det vigtigt, at du sparer på dine udgifter og betaler af på din gæld løbende hver måned så meget, som du nu kan. Det er den eneste vej ud af gælden.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *