Spar masser af penge på dit madbudget


Danskerne er blevet bedre og bedre til at spare penge når de handler ind. Det betyder blandt andet at discountbutikker som f.eks. Netto, Aldi, Lidl og Fakta er mere populære end de nogensinde har været. Det betyder dog ikke at der ikke godt kan være endnu flere penge at spare når du er ude og handle ind til aftensmaden og hvad vi ellers mangler dagligvarer til. Her i indlægget gennemgår vi en række områder og metoder hvorpå du kan spare i hverdagen. Hvis du selv har et godt tip til hvordan man kan spare på sine penge når man er nede og handle ind i Netto eller Føtex, så skriv gerne en kommentar nedenfor. Det sætter vi stor pris på.

Spar tid og penge ved at handle ind stort færre gange

Langt de fleste danskere tager ned og handle 3-4 gange om ugen eller måske endda flere endnu mere. Når du kun handler ind en gang, så bruger du til at starte med mindre tid på at handle ind. Denne tid kan bruges til at tjene flere penge, eller du kan bruge den til at lave andre besparende ting. Du kan selvfølgelig også bruge tiden til at slappe af, og hygge dig med noget helt andet. Når du handler ind i større portioner, så vil du i mindre grad købe ting du egentlig ikke behøver, og samtidig er der ofte en masse tilbud når du køber mere end en dagligvare af gangen.

Lav en indkøbsseddel

Når du kun handler ind en gang, så burde det også blive nemmere at lave en indkøbsseddel over de ting du skal bruge i løbet af ugen. Hvis du godt kan lide at købe ind flere gange om ugen, så er det stadig en god ide at følge en indkøbsseddel. Det kan godt være at du tager et sted hen hvor mange af varerne koster mindre, men hvis du køber mere end du egentlig har brug for, så ender du stadig med at bruge alt for mange penge. Lav en indkøbsseddel og følg den. Det kan der være overraskende store besparelser ved at gøre. For at dette virker så kræver det selvfølgelig at du ikke sniger dig udenom listen hele tiden, og køber alt muligt andet også.

Lav en madplan

Hvis du laver en madplan så bliver det meget nemmere at undgå madspild. Det gør også at du nemt kan skrive indkøbslisten. Når du lægger en madplan, så har du en god plan over hvad resten af grøntsagerne skal bruges til eller den anden del af det hakkede kød m.v. Du sparer altså hurtigt store beløb ved ikke at være nød til at handle ind efter nye grøntsager og kød hele tiden.

Lav mindre mad

Laver du alt for store portioner mad, når du laver mad? Rigtig mange ender med at smide rigtig meget mad ud. Medmindre du planlægger at spise rester dagen efter, så se om du ikke kan lave dine portioner lidt mindre.

Brug din fryser aktivt

Din fryser kan være en aktiv medspiller for at spare mange penge i dagligdagen. Mange flere ting end det vi normalt fryser ned kan rent faktisk fryses ned med fordel. Det mest åbenlyse er kød, men det kan også være madrester, som kan varmes op igen en dag, hvor du måske er alene hjemme, og ikke har brug for at lave et kæmpe måltid mad til hele familien. Du kan også fryse rester af hvidvin eller kryderurter ned, og der er mange mange flere muligheder for at bruge din fryser aktivt. Frys noget af de store portioner ned, så du altid har f.eks. brød ved hånden.

God opbevaring af dine madvarer

Gør lidt ekstra ud af hvordan du opbevarer dine madvarer. Der kan være mange penge at spare ved at sørge for at rugbrødet ikke bliver muggent alt for hurtigt. Brød kan puttes først i en papirspose og derefter i en plastiskpose. Det gør at det ikke bliver muggent så hurtigt, og du behøver ikke lægge det i køleskabet, for der bliver det alt for hurtigt tørt.

 

Har du nogle gode tips til madbudgettet, så skriv en kommentar. Du har helt sikkert et par gode råd, som vi andre kan lære af 🙂

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *