SU-lån


Hvis du er studerende, på en videregående uddannelse og modtager SU, så har du også mulighed for at kunne optage et såkaldt SU-lån, imens du uddanner dig. Det betyder, at du skal modtage SU for at kunne få lov til at kunne optage et SU-lån. Hvis du af en eller anden grund ikke vælger at modtage SU i en periode, så kan du heller ikke optage et SU-lån i den periode. Ligeledes gælder det, hvis du holder orlov i en periode, hvor du ikke modtager SU.

Du skal ansøge om at få SU på SU.dk. Her foregår det hele elektronisk og digitalt. Det er sådan at staten tildeler SU for et år ad gangen. Men du bestemmer selv, hvilke måneder hvor du gerne vil have SU-lån og hvilke måneder, hvor du ikke vil have SU-lån. Du kan også selv afgører, hvor mange penge du vil have udbetalt hver måneden, ud fra den sats, der er. Der er selvfølgelig en maksimumgrænse. Det er meningen, at du kun låner penge, når du har brug for det. Derved holder du din gæld nede. Hvis ikke du får udbetalt nogle penge, bliver disse ikke forrentet, men stående på kontoen til din disposition, hvis du senere samme år får brug for en eventuel udbetaling. Mange studerende optager ikke kun et lån SU-lån. Lån penge over SMS er yderst populært. Det er nemlig meget hurtigtoptagelige quicklån. Disse er dog ikke lige så favorable som SU-lånet. Derfor anbefales det altid, at du i første omgang holder dig til SU-lånet.

Sådan betaler du SU-lånet tilbage.

Hvis du har optaget et SU-lån, så skal du betale lånet tilbage til Statens Adminstration, når du engang er færdig med at uddanne dig. Der er renter på lånet, mens du låner og indtil, at du har betalt hele lånet tilbage.

Hvor meget kan du låne af penge med et SU-lån?

Som udgangspunkt kan du låne 2.987(satser fra år 2014) om måneden. Hvis du er forsørgende, så kan du låne 1.495 kroner ekstra. Du kan eventuelt få et slutlån på 7.706 kroner. Der er altså tale om temmelig mange penge, som du kan låne.

Hvad er et slutlån?

Hvis du er sidst på uddannelsen, og du har mere SU tilbage, så har du yderligere mulighed for at kunne optage et slutlån indenfor de sidste år på din uddannelse. Det sker, at de studerende også optager et slutlån.

Hvad et udlandsstudielån

Et udlandsstudielån er blot et SU-lån, hvor du uddanner dig i udlandet.

Eventuelt andre muligheder for studerende

Der er massere af andre af muligheder for at kunne optage et lån, hvis du er studerende. Du kan for eksempel optage et forbrugslån uden sikkerhed på nettet. Her må du bruge pengene som du har lyst til. Det vil nok være mest relevant, at du optager et gratis lån, som du kan betale tilbage, så snart at du har fået din SU ind på kontoen. Du kan nemlig låne 4.000 kroner gratis hos Vivus i 30 dage, 3.000 kroner gratis hos Kvikautomaten i 30 dage og 5.000 kroner gratis i 14 dage hos Trustbuddy. Du skal altid huske at betale disse lån tilbage til tiden. Gør du ikke det vil de ikke forblive at være gratis.

 

Det kan generelt anbefales, at du holder dig fra forbrugslån uden sikkerhed på nettet. Renterne kan være temmelige høje. Men der kan være situationer, hvor du finder det brugbart. Mange unge er meget fristet af, at disse låner så nemme, hurtige og enkle at optage. Men der har aldrig været flere danskere registreret som dårlige betalere i Ribers Kredit Information. Omkring 250.000 danskere er registreret som dårlige betalere. Den største gruppe er unge mennesker. Du skal tænke dig om, inden du optager et lån online på nettet.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *