Tjener du ikke nok penge?


Vi har alle, på et tidspunkt i livet, manglet penge. Går du sidst på måneden med et tomt køleskab og en ligeså tom bankkonto? Så er det muligvis fordi du ikke tjener nok penge, med dette menes at du højst sandsynligt tjener mindre end du forbruger. Der er flere løsninger på dette og i løbet af dette indlæg vil du få ideer og råd til at tjene flere penge.

I indlægget vil du først få ideer til at optimere din nuværende indkomst. Herefter vil du få råd til, hvordan du kan få mere ud af din indkomst. Det kan være en god idé både at optimere din indkomst men også hvordan du bruger de penge du tjener.

Sådan kan du tjene penge

Det er flere måder at tjene penge på når din primære indkomst ikke rækker. En lille ting du kan gøre er at bede din chef om en lønforhøjelse. Dette vil naturligvis ikke virke for alle. Føler du dog at det er på tide og at du har fået større ansvar eller sværere opgaver, skal der forhandles løn. Det er vigtigt at du forbereder dig før du går til chefen, sørg for at du har en god og velargumenteret grund til at du skal have en lønstigning. Kommer du blot ind til chefen og siger at du vil have mere i løn, er der meget stor chance for at han blot vil sende dig ud igen.

Er det ikke muligt for dig at få en lønstigning kan du til hver en tid forøge din indtjening online. Du kan tjene lidt ekstra penge ved at besvare spørgeskemaer og bedømme reklamer online. Det er måske ikke noget du vil blive rig af, men det kan dække lidt af udgifter til café besøg eller køb af nyt tøj. Det kræver ikke meget af dig at tjene ekstra penge på denne måde. Du skal blot have internet adgang på enten en computer, tablet eller mobiltelefon.

Normalt bliver man betalt for hver undersøgelse man tager. Nogle paneler udbetaler dine penge løbende og andre udbetaler kun månedligt eller når du har ramt et minimum beløb. Hos de forskellige undersøgelses paneler kan man vælge at få udbetalt enten som kontant, gavekort eller du kan vælge at donere pengene.

Dette er en lille uddrag af de mange forskellige måder hvorpå du kan optimere din indtjening. Det er kun din fantasi der sætter grænser. Det kan ligeledes være at du selv finder en måde at tjene penge der passer dig bedre end en af disse to metoder.

Få styr på din økonomi

Som nævnt tidligere kan det være at dit forbrug er for højt i forhold til din indtjening. Du skal derfor få struktur på hvad du tjener, hvad du har af udgifter og hvordan du bruger dem. Det kan virke uoverskueligt i starten og det kan derfor anbefales at lave et budget. Har du ikke lavet et budget før, kan du herunder læse hvorledes du kan lave det og hvordan du kan bruge det til at styre din økonomi.

Det er altid bedst at lave dit budget i et excel ark eller et lignende program, da det vil være lettere at ændre i, i tilfælde af at din økonomi ændres. Start med at sætte din indkomst op, her skal du inkluderer alle penge du modtager. Når du har gjort dette skal du sætte alle dine udgifter op ved siden af. Husk at inkluderer regninger du kun betaler hvert kvartal, halvårligt og årligt.

Når du har gjort dette skal du blot minus din indkomst med dine udgifter. Resultere det i et minus er det vigtigt at du ser på dine udgifter og hvilke af disse poster du kan skære noget fra ved, således at du får et positivt resultat. Når du har sat det ind i et excel ark kan du let rette ét tal og så vil resten rette sig ind efter ændringerne. Du kan derfor sidde og lege lidt med dit budget og hvordan det ser ud.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *