Visa run fra Bangkok til Laos – guide


Thailand er et dejligt land, så dejligt at mange af os også gerne vil blive længere end de 30 dage vi får lov til uden et visum. Det er der løsninger for heldigvis. Den bedste er at få et turist-visum inden du rejser til Thailand på den Thailandske Ambassade i Hellerup. Et turist-visum koster et par hundrede kroner, tager ca. 1 uge at behandle og giver dig så ret til 2 måneders ophold der kan forlænges med 1 måned mere, altså reelt 3 måneders ophold. Dette visum gælder kun for en indrejse, så hvis I vil rejse ud og ind på samme visum skal der en såkaldt ‘re-entry’ permit til, der koster ekstra.

Men hvis du ikke fik et turist-visum fra Danmark er der heldigvis råd for det. Løsningen er at tage på et ‘Visa run’ til den thailandske ambassade i Laos, hvor det er nemt og hurtigt at få et turist visum. Ambassaden er også populær med expats der bor på turist-visum året rundt, da man kan få double entry visum her og derfor opholde sig 6 måneder i Thailand på samme visum. Ambassaden ligger i Vientienne, Laos hovedstad, som er en fin, lille hyggelig by, hvor man sagtens kan bruge et par dage, selv om det er muligt at klare sit Visa run på kun 1.5 dag med god planlægning. Jeg har selv savnet nogle gode guides på dansk til turen, så det får du her.

Fra Bangkok til Vientienne

Turen fra Bangkok til Vientienne bliver besværliggjort af at der ikke er nogen direkte flyvninger. Det betyder at man på den ene eller anden måde skal over landgrænsen ved byen Nong Khai i NordØst Thailand, hvad der bestemt ikke er min eller nogen andres favorit. Dog er grænsekrydsningen her langt bedre end ved for eksempel Poipet i Cambodia.

Fly til Udon Thani og minibus til Nong Khai

Den hurtigste måde at komme til Nong Khai på er at flyve til Udon Thani. Der afgår adskillige fly hver dag med flere selskaber, herunder Air Asia, Thai Airways og Nok Air. Sidstnævnte har et tilbud lavet specifikt til Visa runners (eller der skulle man tro), hvor der er en busbillet til grænsen inkluderet i prisen. Det er nok den bedste løsning for folk der ikke har prøvet det før. Spørg eventuelt et rejsebureau som UniqueTravel.dk om råd hvis du er i tvivl.

Ellers er det relativt nemt at komme til grænsen fra lufthavnen i Udon Thani. I terminalen kan du købe en minibus billet til Nong Khai for et par hundrede baht. Den tur tager ca. en time og derfra skal du så på den anden side i Laos købe en taxi eller dele en minibus.

Lidt om timing her. Hvis du tager det tidligste fly fra lufthavnen i Bangkok, omkring kl. 6.30 om morgenen, så kan det lade sig gøre at lande i Udon Thani, tage minibus til grænsen og derfra taxi direkte til ambassaden og få afleveret papirer inden det lukker kl. 13. Hvis du når dette, kan du samle papirerne op næste morgen og være tilbage i Bangkok om aftenen, altså en 1.5 dags tur. De fleste vælger dog at tage det lidt mere roligt og bruge 2-3 dage. Husk på at hvis du først er på ambassaden om Fredagen kan du først hente visum om mandagen.

Ved ambassaden

Alle taxi chauffører ved hvor ambassaden er, så ingen grund til at spørge om vej. Når du ankommer er der måske allerede kø, da folk gerne vil hurtigt ind og ud. Nogle Laoter vil måske prøve at sælge dig en service hvor de klarer det hele for dig. Det vil jeg ikke anbefale, men det kan være værd at betale de par hundrede baht det koster at få dem til at udfylde ansøgningen og klistre et billede på.

Når du kommer ind på ambassaden venter du til dit nr. bliver slået op på skærmen og så betaler du for ansøgningen. Det var det og så tilbage næste morgen med kvittering og hent dit pas med visum i.

Resten af dagen kan du bruge ved floden i Vientienne, hvor der er en masse guesthouses og barer. Byen er hyggelig og behageligt fri for larm og forurening. Desuden kan du få noget glimrende kaffe og bagværk fra byens fransk inspirerede cafeer.

Priser og udgifter

Et Visa run fra Bangkok kan i princippet gøres ret billigt, jeg har selv på det billigste klaret turen for i alt omkring 6000THB hvilket svarer til omkring 1000 kr. Heraf vil en tur fordele sig ca. sådan:

– Taxi til Don Mueang lufthavn: 300 THB

– Tur/Retur flybillet til Udon Thani: 3000THB

– Bus til grænsen: 200 THB

– Visum til Laos: 1000 THB

– Taxi fra grænsen til Vientienne: 150 THB

– Visa afgift Thailandsk ambassade: 1500 THB

– Hotel: 1000-2000 THB

– Taxi til grænsen: 150 THB

Altså omkring 6000THB hvis man holder et ekstremt stramt budget. Skal det være virkelig billigt kan man tage bus eller tog til Udon Thani i stedet for, men det er en lang tur på over en dag, modsat 1.5 time. Desuden kan man selvfølgelig nemt komme til at bruge nogle penge på hotel, mad, drikkevarer og så videre, men grundlæggende kan man altså for omkring 1000-1500 danske kroner forlænge sit ophold i Thailand med 3 måneder.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *